Type Here to Get Search Results !

Πως να αυξήσετε την ταχύτητα σε ένα αργό WiFi

 Η αργή ταχύτητα ενός WiFi είναι ικανή να σας προκαλέσει πονοκέφαλο καθώς δεν υπάρχει ενιαία απάντηση για το τι πρέπει να κάνετε για να επιδιορθώσετε το πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα WiFi μπορεί να εργάζεται με μια ταχύτητα πιο αργή από ό,τι προβλεπόταν. Μπορεί να είναι πρόβλημα του router-WiFi, ή του ίδιου του Internet.
Αν και είναι δύσκολο να εντοπίσετε την ακριβή αιτία και να την επιλύσετε, ωστόσο, σε αυτόν τον οδηγό θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνετε για τον εντοπισμό και την επίλυση μίας αργής ταχύτητας WiFi.
 Εντοπίστε το πρόβλημα
Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε όταν το WiFi σας δεν έχει την «σωστή» ταχύτητα είναι να εντοπίσετε πού έγκειται το πρόβλημα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορεί να είναι είτε η σύνδεση στο Internet ή μια ελαττωματική συσκευή WiFi.
 Προκειμένου να βρεθεί ο ένοχος θα χρειαστείτε ένα καλώδιο ethernet. Ένα τουλάχιστον καλώδιο Ethernet συνήθως παρέχεται μαζί με το router, οπότε πιθανότατα θα έχετε ήδη ένα. Αν όχι, μπορείτε να το αγοράσετε (δεν κοστίζει παραπάνω από 5 ευρώ και μπορεί να είναι οποιασδήποτε προδιαγραφής όσο αναφορά το τύπο ή μέγεθος ή μήκος), ή μπορείτε πάντα να δανειστείτε ένα από έναν φίλο σας.
 Το καλώδιο ethernet θα σας επιτρέψει να συνδέσετε απευθείας ενσύρματα το router με τον υπολογιστή, παρακάμπτοντας εντελώς το ασύρματο WiFi. Αν η σύνδεσή σας αρχίζει να λειτουργεί με την σωστή ταχύτητα αμέσως μόλις χρησιμοποιήσετε το καλώδιο ethernet, τότε το πρόβλημα είναι το WiFi. Αν εξακολουθεί να είναι αργή, τότε μπορεί να φταίει το Διαδίκτυο (ή και τα δύο).
 Διορθώστε τα προβλήματα ενός WiFi
Σε περίπτωση που το Internet λειτουργεί σωστά με ένα καλώδιο ethernet, τότε θα πρέπει να εστιάσετε ότι το WiFi έχει θέμα. Παρακάτω παραθέτουμε κάποιες κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα. Ας τις δούμε:
 Ελέγξτε την θέση τοποθέτησης και το περιβάλλον
Ανάμεσα στο router σας και στην ασύρματη συσκευή σας μπορεί να υπάρχουν ένα σωρό αιτίες που θα μπορούσαν να περιορίζουν το σήμα και την σωστή σύνδεσή σας, όπως τοίχοι, ψηλά έπιπλα, άλλα αντικείμενα, ακόμη και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να μειώσετε αυτά τα εμπόδια μεταξύ του δρομολογητή και της συσκευή σας. Μία λύση είναι να τοποθετήσετε τον δρομολογητή σας σε ένα ορισμένο ύψος ώστε να εξασφαλιστεί η ορθή κατανομή του σήματος.
 Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές κοντά στο router. Συσκευές, όπως φούρνος μικροκυμάτων, ψυγείο, ασύρματα ηχεία, ασύρματα χειριστήρια, το ηλεκτρονικό σύστημα θέρμανσης είναι μερικές από τις πιο κοινές αιτίες για διακοπές του σήματος WiFi.
 Αυτές οι συσκευές συνήθως λειτουργούν στην ζώνη των 2,4 GHz, και επηρεάζουν το σήμα που προέρχεται από το router που λειτουργεί στην ίδια συχνότητα. Να έχετε κατά νου ότι τα ανακλαστικά υλικά (όπως καθρέφτες) καθώς και μεταλλικές γυαλιστερές επιφάνειες μπορούν επίσης να αποδυναμώσουν το σήμα.
 Αν έχετε από το παροχέα σας μία ασύρματη σύνδεση  στο ίντερνετ, τότε η τοποθέτηση του δρομολογητή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα πρέπει να φροντίσετε να τοποθετήσετε το router σας σε τέτοιο σημείο που θα έχετε το καλύτερο σήμα με τον provider σας. Η καλύτερη θέση αντιπροσωπεύεται από το αριθμό των ενδεικτικών leds που ανάβουν σύμφωνα με την ισχύ του σήματος.
 Δημιουργήστε ένα θερμικό χάρτη του WiFi σήματος
Ακόμα και αν έχετε βρει το τέλειο σημείο για το router σας, η κατασκευή ενός θερμικού χάρτη του σήματος WiFi σίγουρα θα είναι χρήσιμη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια από τις εφαρμογές που κυκλοφορούν στο internet για να δημιουργήσετε ένα θερμικό χάρτη του σπιτιού σας ο οποίος θα σας ενημερώσει πως το σήμα διανέμεται στο σπίτι σας. Θα σας πληροφορήσει επίσης και για τα σκοτεινά σημεία, καθώς και τα μέρη όπου μπορείτε να πάρετε το καλύτερο σήμα.
 Το Ekahua HeatMapper είναι ένα καλό εργαλείο για αυτό το σκοπό.
Δεν απαιτεί εγγραφή για να το κατεβάσετε και να το τρέξετε. Θα σας δημιουργήσει δωρεάν ένα θερμικό χάρτη σημάτων WiFi για το σπίτι σας. Εάν έχετε ένα ψηφιακό χάρτη του σπιτιού σας, τότε θα δημιουργήσετε ένα ακριβές heatmap των σημάτων WiFi σε αυτό το χάρτη. Αλλάξτε το κανάλι του WiFi
Το σήμα ενός WiFi ταξιδεύει μέσω ενός καναλιού, τα οποία όμως στο σύνολό τους δεν είναι πάνω από 13. Οι δρομολογητές είναι εργοστασιακά ρυθμισμένοι να εκπέμπουν σε ένα τυχαίο, αυτόματα επιλεγμένο, κανάλι που συνήθως αλλάζει κάθε φορά που τον αποσυνδέετε από το ρεύμα. Αν όμως σε μία συγκεκριμένη περιοχή ένα αρκετός αριθμός σημάτων WiFi εκπέμπει σε ένα κανάλι τότε το κανάλι αυτό θα υπερφορτωθεί και η σύνδεση μεταξύ router και συσκευών θα είναι προβληματική και συνήθως διακοπτόμενη. Θα πρέπει απλά να μετακινηθείτε σε άλλο κανάλι που έχει λιγότερο κόσμο για να σταματήσουν οι διακοπές και για να πάρετε ένα καλύτερο σήμα WiFi.
 Για να πάρετε πληροφορίες σε ποια κανάλια εκπέμπουν οι γείτονές σας και εφόσον το λογισμικό της ασύρματης σύνδεσης σας δεν σας παρέχει τέτοιου είδος πληροφορίες, τότε δοκιμάστε το WifiInfoView από την Nirsoft. Σας δίνει πληροφορίες για όλα τα κανάλια που χρησιμοποιούνται στην περιοχή σας και πόσο «γεμάτα» είναι.


https://secnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.