Είναι τα Windows... η πιο ανοιχτή πλατφόρμα που υπάρχει;

Μια δήλωση του Satya Nadella, CEO της Microsoft, προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις από χρήστες του Διαδικτύου. Ο Satya Nadella, ο άνθρωπος δηλαδή που τελευταία κρατά τα ηνία της Microsoft, σίγουρα είναι οραματιστής. Δεν είναι τυχαίο που υπό την ηγεσία του, η εταιρεία απομακρύνθηκε από το επιθετικό “δόγμα Ballmer” και προσεγγίζει πλέον με ηπιότερο τρόπο την αγορά, εστιάζοντας στις υπηρεσίες αλλά και την καλύτερη συνεργασία των προϊόντων της με ανοικτά πρότυπα και άλλα οικοσυστήματα υλικού και λογισμικού.
 Από την άλλη το... “ένοχο παρελθόν” δύσκολα διαγράφεται και μπορεί να στιγματίζει κάποιον για πολλά χρόνια. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, μια απλή παρατήρηση του Nadella, η οποία αποτέλεσε μέρος της ομιλίας του στην εκδήλωση Gartner Symposium/ITxpo 2016, που έλαβε χώρα στο Ορλάντο των ΗΠΑ, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στο Διαδίκτυο.
 “Τα Windows είναι η πιο ανοιχτή πλατφόρμα που υπάρχει. Πάντα προσπαθούμε να φέρουμε περισσότερο κοντά τους χρήστες, τους τεχνικούς και τους developers, αυτή είναι η προσέγγισή μας. Όταν τους φέρεις όλους κοντά, τότε αρχίζει η μαγεία”, δήλωσε ο CEO της Microsoft, θέλοντας να τονίσει τη σημασία των Universal Apps αλλά και της φιλοσοφίας που ακολουθείται στα Windows 10 γενικότερα.
 Όπως βέβαια αντιλαμβάνεστε, ενίοτε αρκεί η φράση “ανοικτή πλατφόρμα” να τοποθετηθεί στην ίδια πρόταση με τη λέξη “Windows” για να ξεκινήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση σχολίων και διαδικτυακής κριτικής, από δυσαρεστημένους χρήστες, φίλους άλλων λειτουργικών συστημάτων, αλλά και πολέμιων του DRM και οποιασδήποτε απόπειρας “μαντρώματος” του λογισμικού.
 Ο Satya Nadella πάντως όλα δείχνουν ότι θα δημιουργήσει μια νέα, καλύτερη Microsoft. Μέχρι όμως να γίνει αυτό, οι... αμαρτίες τον προκατόχων του, θα τον ακολουθούν.

http://gr.pcmag.com/

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη